Teklif al, tasarruf yap

Fayansçı fiyatları

Evinize yeni bir görünüm kazandırmak için bir fayans ustasımı arıyorsunuz? Fiyatlandırmada bir ustanın hangi masrafları faturaya ekleyecegini tam olarak bilmiyormusunuz? Bu durumda sizi bu konuda aydınlatmak isteriz.

Fayanscı fiyatı

Bir fayans ustasının maliyeti nedir?

Bir fayans ustasını tutmak isterseniz, bilmeniz gereken, bu ustaların her birinin farklı ücret karşılığında çalışıyor olmalarıdır. Genelde bu fiyat şekillendirme ile alakalıdır. Bazı ustalar önceden tutkalın ve derzin masraflarınıda isçilik parasıyla birlikte hesaba katıyor. İşçilik parası iki şekilde hesaplanabilir, saat ücreti veya metre kare olarak. Fayans ustanıza projeniz için bir toplu hesap çıkartmasını rica ediniz. Detaylı bilgi verin ve gereksiz masraflardan korunun. Ehil bir usta ile çalısmak istiyorsanız, Bovatin üyesi olmasına dikkat edin.

Metre kare fiyatı Saat ücreti Anlaşmalı ücret
24 & 39 tl arası 29 & 39 tl arası Proje ve ustaya bağlı

Fayans ustasının ücret şekillenmesi

Ücret şekillenmesi hakkında bilginiz olmazsa, bir fayans ustasının ne kadar ücreti olacağına dair fikrinizin olması imkansızdır. Bu ücret 3 parça’dan ibaret, işçilik parası (40%), fayanslar (50%) ve tutkal ve derz masrafları (geri kalan 10%). 40% işçilik parasının küçümsenecek bir bölüm olmadığı için farklı ustaların getirdiği teklifleri karşılaştırıp, zeki bir şekilde değerlendirmek gerekir.

Ücret şekillenmesi Fayans ustası

İşçilik     Malzeme (fayans)           tutkal & derz

Fayans ustasının fiyatını etkileyen kararlar

Bir fayans ustasını tutmadan önce çeşitli kişisel kararlar vermek zorundasınız. Size seçeneklerinizi sıraladık:

Seçenek 1: Malzeme

Tabiki ilk önce karar vermeniz gereken kullanılacak fayans tipi. Bu konuda iki seçeneğiniz var, doğal taş veya seramik fayans. Doğal taş çok hassas olmasıyla birlikte çok ağır olur, bu da diğer fayanslara göre daha pahalı olmasını sağlar, üstelik yerleştirmesi daha pahalıdır. Bu durumda işçilik parasını saatine 39 tl’den hesap etmek gerekir. Seramik fayans kullanmakmı istiyorsunuz? O halde masrafları metre karesine 9 ile 81 tl arası olur. Doğal taş’ın metre karesine 30  ile 150 tl arası istenilir.

Seçenek 2: Yerleştirme stili

İkinci kararınız, ustanın fayansları hangi stilde yerleştirmesi hakkında. Normal kullanışlı bir şekilde fayansları yerleştirmek istemiyorsanız bunu usta işe başlamadan belirtmeniz gerekir. Bu durumda aklınızda bulunması gereken şeyler:

  • Ustaya işe başlamadan önce ne istediğinizi belirtin
  • Yerleştirme stili ne kadar zor olursa, fiyatlanması da o kadar yüksek olur
  • Fayansların kesilmesi mi gerekiyor? O halde daha fazla fayans temin edilmesi gerek ve buda maliyetin yükselmesini sağlar.

Ustanıza daha önceden ne kadar fayans gerekebileceğini hesap ettirmek akıllıca olabilir. Tecrübesiyle size tam olarak ne kadar fayansın gerekli olduğunu söyleyebilir. Bu şekilde ne artar ne de eksik kalır. Eğer değisik bir yerleştirme stili seçerseniz, unutmayınki usta size en yüksek tarifeden fiyat biçer. Bu genelde 40 tl ye dayanır.

Seçenek 3: Fayans büyüklüğü

Belki çok önemsemeyebilirsiniz, ancak fayans büyüklüğünün faturanızdaki rakam’da büyük bir etkisi var. Ne kadar büyük ise fayans, bir usta için bunu kaldırması ve bu nedenle de yerleştirmesi de zorlaşır. Bu durumda ustanın bu işlem için daha yüksek bir ücret talep etmesi gayet normal. Büyük fayans dediğimiz 30x 30 cm ile 120 x 120 cm arası büyüklügünde olan türler. Tabiki bu ölçülerin ortasında bir boyutta seçebilirsiniz. Gerçekten büyük fayans istiyorsanız saat ücreti olarak 40 tl aklınızda bulunsun.

Seçenek 4: Bilgi almak için ön görüşme

Özellikle özel istekleriniz var ise, projeye başlamadan önce bir usta ile görüşüp bilgilenmeniz doğru olur. Bu tür randevuler için usta size 50 tl kadar bir fatura çıkarabilir. Sonuç olarak bu ustayla çalışmaya karar verirseniz, bu ücret genelde faturadan tekrar kesiliyor.

İlginç tasarruf fikirleri

Bir fayans ustası ile çalışmayı düşünüyorsanız, üstelik bunu en uygun fiyata karşı yapmak istiyorsunuz? O zaman size vereceğimiz tasarruf öğütlerimizi gözden geçirmenizi tavsiye ederiz.

Ek malzeme’den tasarruf etmek. Her zaman ek malzemelerin mesela tutkal, denz ve çimento’nun fiyatlarının faturaya dahil olup olmadığını öğrenin. Eğer faturaya dahil değil ise, bu malzemeleri kendiniz daha ucuz temin edip veya edemeyeceğiniz hakkında bilgi alın. Bu sekilde büyük tasarruf etmis olursunuz.

Yerel ve size yakın bir şirketi seçin. Fayans ustalarıda yol parası alır. Size yakın olan bir şirketi seçmek daha doğru olur. Belirli mesafelerde yol parası alamazlar. Eğer alıyorsalar bile, bu uzaktaki bir şirkete göre çok daha azdır.

En büyük tasarruf öğütü

En büyük tasarrufu, farklı şirketlerden gelen teklifleri değerlendirerek yapabilirsiniz. Bizim websitemiz yoluyla en basit yoldan bir kerede 6 farklı yerel şirketten teklif talep edebilirsiniz. Alltaki tuş’a tıkla ve bilgilerini gir ve koşulsuz bir şekilde 6 taneye kadar teklif epostanıza ulaşsın. Hemen karşılastırın. Bu şekilde 30%’a kadar masraflara tasarruf edin.

Laatste nieuws