Teklif al, tasarruf yap

Duvar Boyama Seçenekleri ve Maliyetleri

Evinizi yeniden dekore etme zamanı geldiğinde duvarlardan başlamanız odanızın nasıl şekilleneceğini belirlemekte yardımcı olur. Duvarlarınızı yeniden renklendirebilir, kapılarınızı ve pencere çerçevelerinizi yeniden boyayabilir ve tavanınızın rengini değiştirebilirsiniz. Evinizin duvarlarının göz alıcı görünmesini istiyorsanız daha fazla dekoratif resim eklemeyi düşünebilirsiniz. Bunlar, duvar veya tavan resimleri, elle boyanmış harfler veya bazı dekoratif boyama tekniklerinin uygulanmasıdır. Çocuğunuzun yatak odasını en sevdiği çizgi film karakteriyle dekore edebilir veya yatak odanızı tavanda yatıştırıcı, bulutlu bir efektle zenginleştirebilirsiniz. Bu sayfada dekoratif boya fiyatları ile ilgili her şeyi okuyabilirsiniz.

Dekoratif boya maliyeti

 
İşiniz için kesin maliyetler nelerdir?

Maliyetler

Dekoratif resminiz için ne kadar ödemeniz gerektiğini söylemek zordur ve birden fazla seçeneklere bağlıdır. Boyama isi genellikle çok kişiseldir ve herkesin beklentileri farklıdır. Projenin büyüklüğü, kullanılacak dekorasyon tekniği, gerekli malzemeler ve substrat gibi faktörler nihai fiyatı etkiler. İşlemlerinizin ne kadar tutacağını bulmanın en iyi yolu, birkaç boya şirketinden ve boyacıdan teklif almaktır. Aşağıdaki tabloda, profesyonel bir ressam tutarken uğraşmanız gerekebilecek bazı ortalama maliyetlerini bulacaksınız. Bunlara KDV, malzeme ve işçilik maliyetleri dahildir.

işlem fiyat
boyacının saati  35 – 40 tl saat başına
Boya başına maliyet m 2 30 – 35 tl m başına 2
duvar kağıdı Fiyat sadece teklif talep edilerek alınabilir

Fiyatı etkileyen seçenekler

Duvarlarınıza yaptıracağınız işlemler için ne kadar ödeyeceğinizi söylemek zor olsa da, belirli seçeneklerin projeniz için nihai fiyatı nasıl değiştirebileceğini belirtmek mümkündür. Bunlardan birkaçını sizin için listeledik.

  • Boyut : boyanması gereken alanlarınız ne kadar büyükse, o kadar fazla ödeme yapmanız gerekir. Bununla birlikte, bazen, daha küçük bir duvar baskısı büyük bir duvar için etkili olabilir. Dekoratif duvar kağıdını veya boyanızı bütçenize göre iyi ayarlayın ve bunu en başından itibaren boyacınızla önceden konuşun.
  • Dekorasyon tekniği: Boyacınızın evinize uygulayabileceği birkaç dekorasyon tekniği vardır. Bazı örnekler, şablonlama, somut bir görünüm, sırlama, süngerler ve trompe lóeil’dir. Her tekniğin farklı bir fiyat etiketi vardır, çünkü farklı malzemelere ihtiyaç duyulur, çünkü uygulanması gereken zaman farklıdır veya örneğin belirli bir teknik daha fazla işçilik gerektirebilir.
  • Boyacınızın deneyimi : Daha profesyonel bir iş yaptırmak istiyorsanız, sertifikalı bir boyacı seçmek sizin için çok daha avantajlı olacaktır. Profesyonle boyacılar veya boya şirketleri genellikle daha çok para talep ederler. İşinize işçilik gerekip gerekmediğini veya daha amatör bir ressamla yapıp yapamayacağınızı kendinize sorun ve ihtiyaçlarınızı belirleyin.

Tasarruf ipuçları

Dekoratif duvar boyama işlemi zaman zaman bütçenizi aşabilir. Bu nedenle, boyama işleminizin maliyetlerini kontrol altında tutmak için aşağıdaki kaydetme ipuçlarını kullanabilirsiniz.

  • Yerel bir boyacı veya şirket seçin : Anlaştığınız boyama şirketi oturduğunuz yere yakınsa  günümüzde giderek artan bir şekilde ücretlendirme masrafları azaltabilirsiniz. Boyacınızın kendi bölgesinde oluşturduğu profesyonel temasları ve bilgileri kariyerinde de kullanabilirsiniz.
  • Farklı görüşleri değerlendirin : Bazen acemi bir boyacı işine yeni bir bakış ve modern yaklaşımıyla sizi şaşırtabilir. Acemi bir boyacı daha az deneyimlidir, ancak bu her zaman bir dezavantaj oluşturmaz. Bazen farklı fikirlere daha açıktırlar ve alışılmış olandan uzaklaşmaya daha istekli olur. Bu şekilde size özgü şekiller ve desenlerle çalışabilirsiniz.
  • Daha düşük KDV oranı : İç ve dış mekanlarda tüm boyama maliyetleri için yüzde 21 yerine yüzde 6’lık bir KDV oranı uygulanır.

Teklifleri karşılaştırın

Daha önce de belirtildiği gibi, boyama işleminiz için ne kadar ödeyeceğinizi öğrenmenin tek yolu birçok şirketten fiyat almaktır. Bunu bir boyacıyla değil de birden fazlasıyla yaparsanız fiyatları daha iyi karşılaştırabilirsiniz. Bunu karşılaştırma aracımızla hızlı ve kolay bir şekilde yapabilirsiniz. Bu araç, aradığınız bilgileri kısa sürede almanıza yardımcı olur, ücretsizdir ve hiçbir mecburiyet teşkil etmez. Bu şekilde en iyi fiyata en iyi boyacıyı bulabilir ve duvarlarınızda görmek istediğiniz değişiklikleri planlamaya başlayabilirsiniz .

Laatste nieuws