Teklif al, tasarruf yap

Evinizin yaz aylarında çok sıcak olmasından sıkıldınız bu da günlük işlerinizi gerçekleştirmenizi zorlaştırıyor mu? Bu durumda klima satın almanın tam zamanı! Bunu da planlıyor ancak önce böyle bir kurulumla hangi maliyetlerin ilişkili olduğunu bilmeniz gerekiyor. Piyasada bulunabilen farklı klima tipleri ve ortalama maliyeti ne kadar olursa olsun size her şeyi anlatmaktan mutluluk duyuyoruz!

Klima fiyatları

 

Farklı tipte klimalar

İlk olarak, piyasada farklı tipte klimaların olduğunu bilmeniz önemlidir. Sizin için farklı türleri zaten listeledik:

  • Bireysel klimalar. Klimalar tüm şekil ve boyutlarda olabilir. Her şeyden önce ayrı klimalar var. Bunlar genellikle daha küçük bir alanı soğutmak için uygundur ve genellikle geçici bir çözüm olarak kullanılır. Yaz aylarında bir odada çok sıcaksa, örneğin bir klima geçici olarak kurulabilir. Bununla birlikte, düzenli olarak çok sıcaksa, örneğin İspanya’daki bir evde, sabit bir klima kurmak daha uygundur. Sabit, yerleşik bir klima sistemi genellikle daha az gürültü çıkarır ve daha az yol alır. Soğutulacak odanın büyüklüğüne bağlı olarak bireysel klimalar yaklaşık 1.200 ₺ başlamaktadır. Bu fiyat için 70 metreküpe kadar soğutulabilir; daha büyük odalar için, odaya birkaç klima monte edilmelidir, aksi takdirde istenen sıcaklık elde edilemez veya zor olur.
  • Split ünite kliması. Ayrı bir ünite kliması, mağazalarda sıklıkla görülen klima tipidir. Kapının üstünde, mağazaya sıcak veya soğuk hava üfleyen büyük bir cihaz asılıdır ve mağazanın üstünde (veya mülkün arkasında), sıcak (veya soğuk) bulmak için önde kafesli büyük bir fana sahip dikdörtgen bir cihaz vardır. Ancak, bu cihazlar özel evlerde de kullanılabilir. Split ünite klimaların avantajı, neredeyse hiç yer kaplamamasıdır. Üfleyicinin alanı genellikle kullanılmaz ve fan kolayca asılabilir veya açık havada bir yere yerleştirilebilir, böylece bunun için özel bir alan gerekmez. Split ünite klimalar genellikle biraz daha endüstriyel görünür, birçok insanı ev durumları için uygun bulmaz.
  • Dahili klimalar. Ayrıca yerleşik klimalar da vardır. Sıcak veya soğuk kuru hava, çatıdaki bir açıklıktan odaya girer. Hava, dışarıda veya çatıda bulunan bir klima ünitesinden gelir. Bu bakımdan, böyle bir klima, bölünmüş bir ünite klimasına eşittir. Bununla birlikte, böyle bir klima, bölünmüş bir ünite klimasından biraz daha hoş görünüyor.

Bir klimanın maliyeti ne kadardır?

maliyetDaha önce belirtildiği gibi, mobil klimalar en ucuz olanıdır. Bunlar zaten yaklaşık 2.400 ₺ gibi bir fiyatla satın alınabilir. Bununla birlikte, çeşitli faktörlerin ödenmesi gereken fiyat üzerinde doğrudan bir etkisi olabileceğini unutmayın. Örneğin, markayı düşünün. Tanınmış markalar mobil klima için yaklaşık 3.600 ₺ ücret alabilir. Bütçe modelinden daha sağlam bir sistem seçerseniz, genellikle çok daha uzun bir ömre güvenebilirsiniz.

Mobil klima kullanmayı tercih etmiyorsunuz, ancak bölünmüş veya çok bölünmüş bir sistem satın almak istiyor musunuz? Bu durumda 4.100 ila 5.200 ₺ arasında başlayan bir fiyatı hesaba katmanız gerekecek. Evinize getirdiğiniz klimanın kapasitesinin, soğutulması gereken oda sayısına göre ayarlanması gerektiğini unutmayın. Ne kadar çok oda ve genişlerse, klimanız genellikle o kadar pahalı olur.

Bir klimanın fiyatını hangi faktörler etkiler?

Sadece yukarıdaki konular değil, aynı zamanda bazı kişisel gereksinimler, klimalı bir sistemin aniden çok daha pahalı veya daha ucuz olmasını sağlayabilir. Sizin için fiyatı etkileyebilecek en önemli seçenekleri listeliyoruz:

  •  Klimanızdan ne bekliyorsunuz?

Birçok insan bazen unutmaya cesaret edebilir, ancak günümüzde bir klima sadece serinden daha fazlasını yapabilir. Piyasada ayrıca soğutma odalarına ek olarak ısınabilecek, nemi düzenleyebilecek ve havayı temizleyebilecek sistemler de vardır. Bu alandaki seçiminiz büyük ölçüde sisteminizin sahip olacağı finansal temeli belirler.

  • Klima tipi

Klimanızın ne yapabilmesi gerektiğine kendiniz karar verdiğinizde, mobil bir klima, split bir ünite veya yerleşik bir klima için tercihiniz olup olmadığına bakmanın zamanı geldi. Bu sayfada daha önce belirtildiği gibi, en ucuz seçenek mobil bir klimadır. Bunu  sadece 640 ₺ gibi  bir klima fiyatı için evde alabilirsiniz . Dahili veya sabit bir klima ister misiniz? Bu durumda standart bir model için hızlı bir şekilde 1200₺ ödersiniz.

  • 3. Seçenek: Kurulum maliyetleri

Üçüncü seçenek elbette dikkate almak isteyeceğiniz bir seçimdir. Ücretlendirilen yerleşim maliyetleri ne olacak? Prensip olarak, bunlar bir klima ile o kadar da kötü değildir. Sistem türüne bağlı olarak (bir mobil klimanın bir profesyonel tarafından kurulması gerekmez) 210 ila maksimum 460 ₺ arasında bir fiyata güvenebilirsiniz. Çoğu durumda, kurulum maliyeti yaklaşık 800 ₺dir.

  •  Marka

Yıllar geçtikçe, insanların hepsi belirli bir markayı tercih etti. Bu, bir klima satın almak istediklerinde de geçerlidir. Bununla birlikte, şüphesiz bir markanın diğerinden çok daha pahalı olabileceğinin farkındasınız, bu da ödemeniz gereken fiyat etiketi üzerinde (büyük) bir etkiye sahip olduğu anlamına gelir. Net olabilir, rekabetçi bir fiyata bir klima satın almak ister misiniz? Bu durumda, daha lüks bir markanın üzerinde standart bir marka seçmek her zaman önemli miktarda para tasarrufu sağlayabilir.

Tırnak karşılaştırın ve tasarruf!

Bir klimayı mağazadan veya çevrimiçi olarak satın alabilirsiniz, ancak kim kurar? Ve doğru olana sahip olduğunuzdan emin misiniz? Mantıklı olun ve yerel uzmanların birden fazla teklifini ilk karşılaştıran siz olun. Bu şekilde% 30’a kadar fiyatlardan önemli ölçüde tasarruf edebilirsiniz. Aşağıdaki düğmeyi tıklayın ve bilgilerinizi bırakın ve teklifleri karşılaştırmaya başlayın. Teklifleri posta kutunuzda tamamen ücretsiz ve zorunluluk olmadan yerel uzmanlardan alabilirsiniz.

Laatste nieuws