Teklif al, tasarruf yap

Sıfırdan ev inşa ettireceğinizde veya yenileme yapacağınızda dikkat etmeniz gereken birkaç önemli nokta vardır. Bunlardan biri de banyoya elektriğin çekilmesidir. Pek çok kişinin dikkate almadığı bir husus olmasına rağmen kurulması gereklidir ve detaylıdır. Bununla birlikte, elektrik tesisatı, daha iyi hesaba katmanız gereken belirli maliyetleri de beraberinde getirir. Banyoya elektrik bağlatırken yapılan işlemleri ve ne kadara mal olduğunu bilmek ister misiniz? Bu sayfada sizi için takip etmeniz gereken adımları ve oluşabilecek maliyetleri derledik.

Banyoya elektrik döşemenin maliyeti nedir?

Evdeki diğer odalarla karşılaştırıldığında, bir banyo ortalama olarak diğer odalardan çok daha az elektrik kullanır. Örneğin mutfakla karşılaştırdığımızda, ortalama bir banyonun elektrik tüketimi yüzde 20 veya 25 ile sınırlandırılabilir. Bir banyoya elektrik tesis etme maliyetinin önemli ölçüde değişebileceğini her zaman aklınızda bulundurmanız gerektiğini söylemeye gerek yok. Örneğin, çok fazla aydınlatma mı kuruyorsunuz? Çamaşır makinesi ve kurutucu gibi cihazlar bağlı mı? Tüm bu farklı elektrikle çalışan cihazlar nihayetinde banyonuzdaki elektrik maliyetinin önemli ölçüde artmasını veya azalmasını sağlayabilir.

Bir banyoya elektrik çekmek genellikle her zaman deneyimli bir elektrikçiye yaptırılması gereken bir iştir. İnsanlar elektrik tesisatı ile ilgili belirli bir bilgiye sahip olsalar bile, bunu banyoda yapmaya cesaret edemezler. Açıkçası, bunun nedeni için uzağa bakmamıza gerek yok. Sonuçta, banyonun her yerinde su bulunabilir. Su elektrikle temas ederse veya tam tersi olursa, bunun çok zararlı sonuçları olabilir. Ayrıca ne kadar önlem alınırsa alınsın yanlış bağlanan kablolar, atlanan bir boşluk oldukça büyük sorunlara yol açabilir ve sağlığınızı tehdit eder. Bu sebeplerden ötürü su ve elektrikle beraber çalışılan alanların profesyonellere bırakılması en doğru olanıdır.

faaliyetler Ortalama tutar
Banyoda elektrik tesisatı Ortalama 650 ile 850 tl arası

Yukarıda belirtilen ortalama maliyetin herhangi bir özel boru ve işlem içermediğini dikkate almalısınız. Nihai maliyet, ücretlerin yanı sıra kullanılan malzemeleri ve KDV’yi içerir. Özel boruların takılması gerekiyorsa, ortalama maliyetin 100 tl veya daha fazla artabileceğini hesaba katmalısınız. Bu aynı zamanda lüks olanaklarla donatılmış büyük banyolar için de geçerlidir. Örneğin banyonuzun içine sauna kurmayı mı planlıyorsunuz? O zaman banyoya ortalama elektrik kurulum maliyetinin daha da artacağını fark edeceksiniz.

Banyoya elektrik çektirmede maliyetin oluşması

Banyoda elektrik tesisatının fiyat yapısı oldukça değişkendir. Prensip olarak sadece iki bölümden oluşur, yani işçilik maliyetleri ve satın alınacak malzemenin maliyetleri. Bununla birlikte, iş gücü maliyetleri açıkça en yükseği olan yüzde 70’tir. Kullanılacak malzemelerin getirilmesi, toplam maliyetin yüzde 25’ini oluşturuyor ve kalan yüzde 5, tahsil edilebilecek veya alınmayabilecek ulaşım vb. detay ücretlere gidiyor.

Elektrik tesisatı maliyet bedelinin yüzde 70 işçilik maliyetinden oluşması, nihai maliyetten tasarruf etmeyi çok kolaylaştırıyor. Farklı elektrik teknisyenlerinden gelen teklifleri karşılaştırarak, özellikle kolay olduğunu ve kaliteden ve güvenilirliğinden ödün vermeden yüzde 40’a varan tasarrufların gerçekleştirilebileceğini belirleyebileceksiniz. Bu, banyoya elektrik kurulumunu çok daha uygun hale getirir.

Banyoya elektrik çekilmesinde toplam maliyeti belirleyen seçenekler

Yapacağınız çeşitli tercihler ve faktörler, banyoya elektrik tesis etme maliyetinin ortalamadan daha yüksek veya daha düşük olmasını sağlayabilir. Bununları dikkate alarak her zaman güzel tasarruflar elde edebilirsiniz.

Seçenek 1: Banyonun boyutu

Banyodaki diğer çeşitli işlerle karşılaştırıldığında, elektrik tesisatı yapılırken, banyonun boyutu, tahsil edilen maliyet fiyatı üzerinde çok büyük bir etkiye sahip değildir. Yine de fiyat çalışılacak alanlara arasında farklılık gösterebilir. Küçük bir banyo için elektrik tesisatı maliyeti 650 tl civarında iken, daha büyük bir banyo için maliyet genellikle 850 tl civarındadır. Bu fark 200 tl civarına yükseleceği gibi değişiklik göstermeyebilmektedir.

Seçenek 2: Elektriğinizi kendiniz mi kuracaksınız yoksa dış kaynak mı kullanacaksınız?

İkinci seçenek, elektriği kendiniz kurup kurmayacağınız veya kurulumu profesyonel bir elektrikçiye yaptırmanız gerekip gerekmediğiyle ilgilidir. Elektriği kendiniz kurabiliyor musunuz?  Bu durumda, bir elektrikçinin emeğinden tasarruf edebilir ve yalnızca gerekli ekipmanın satın alınmasını sağlayabilirsiniz. Böylelikle banyoya elektrik tesisatı elbette maddi olarak daha uygun olacaktır. Ancak çalışmaya başlamadan önce tüm önlemlerinizi almalısınız ve yeterince bilgi ve tecrübeniz yoksa hiç başlamamalısınız. Çünkü tadilat sırasında sizi ve evin içindekileri tehlikeye atacak komplikasyonlar oluşabilir. Bu sebepten ötürü elektrik tesisatı hakkında eğitiminiz yoksa bir profesyonelle çalışmanız önerilir.

Tasarruf ipuçları

Son olarak, banyonuzdaki elektrik maliyetinin önemli ölçüde azaltılmasını sağlayabilecek birkaç yararlı tasarruf ipucunu sizin için listeledik.

  • Banyonuzda yerden ısıtma mı tercih ediyorsunuz? Giderek daha fazla insan banyolarında yerden ısıtma kullanmayı tercih ediyor. Bu seçimi de yapmak ister misiniz? Öyleyse, elektrikli bir yerden ısıtma gerçekleştirmek için daha fazla elektrik döşenmesi gerektiğini unutmayın. Bu ekstra elektrik, maliyetlerin önemli ölçüde artmasını sağlar. Ancak döşeme maliyetinin yanı sıra yerden ısıtmalı klasik bir sistem için kullanışlı bir alternatif olabilir.
  • Mümkün olduğunca kendiniz yapın. Yukarıdakiler yalnızca elektrik konusunda gerekli bilgiye sahip kişiler için geçerlidir. Durum buysa, biraz araştırmayla elektrikçini kullanacağı malzemeleri önceden temin edebileceğinizi göreceksiniz. Bu durumda malzeme fiyatlarından tasarruf edebilirsiniz.
  • Karşılaştırma kaydeder . Aşağıdaki butona tıklayın, formu doldurun ve karşılaştırmaya başlayın. Bu şekilde bütçenize ve isteklerinize en uygun tesisatçıyla anlaşabilirsiniz.

Laatste nieuws